NYHETER

Gudstjänst med nattvard 2 juni

School of gospel kommer!

Nu på söndag kommer School of gospel tillbaka igen, och sjunger för och med oss. Glädje! Bara att värma upp sångrösten och komma. Predikan handlar om Jesu första under, vid ett visst bröllop i Kana, där han av nån anledning ville vara hemlig. Välkommen!

Konfirmationshögtid 25/5, Öppen Himmel 26/5

Årets konfirmationsavslutning går i år av stapeln i Allianskyrkan i Fiskebäck.Som vanligt är det lite ont om plats för resten av församlingen, när konfirmander, föräldrar och familj+släkt samt alla konfaledarna är med på samma gång! Så vi andra får tya oss lite, till söndagen, då vi får vila ända till klockan 17. Då är det Öppen Himmel, hos oss i Sävedalen. Om du normalt inte kommer på Öppen Himmel så kan det vara ett bra tillfälle nu på söndag. Välkommen!

Framöver maj 2024

Församlingsmöte 12/5
Vi har församlingsmöte efter gudstjänsten 12/5. Alla församlingsmedlemmar är välkomna! Se utskicket på mail från söndag 28 april.
/Styrelsen

Konfirmationshögtid 25/5
Den årliga konfirmationshögtiden för våra älskade konfirmander går av stapeln på lördag den 25 maj. Då drar alla konfaföräldrar, släkt och vänner till Allianskyrkan i Fiskebäck. Det är ett stort konfaarbete vi har, så det är tyvärr begränsat med platser för resten av församlingen. Det blir säkert mäktigt, så på söndagen den 26 får vi vila upp oss ända fram till Öppen Himmel-gudstjänsten klockan 17, som är ”här”, alltså i EQK i Sävedalen. Då är givetvis alla välkomna. Varmt välkommen till allt detta! /Mats L

Gospel på gudstjänst 2/6
Räkna med fart och fläkt på gudstjänsten den 2:a juni, då School of Gospel står för musiken. Bara att värma upp stämbanden och hänga på 🙂

Musikalen Payback
Just nu pågår ett musikalprojekt för ungdomar 15 till 20 år i St Jakobs kyrka i Göteborg. Musikalen Payback, som utgår ifrån berättelsen om Sackaios, kommer att ha premiär i september. Den tar upp teman som utanförskap, brottning med psykisk ohälsa, syskon- och vänskapsrelationer, tro och om att återfå hoppet i livet.

Vår församling är med på ett hörn indirekt då Charlotte Råwall är projektledare och Emelie Junsten är med som sångcoach och körpedagog. Dessutom är flera av församlingens ungdomar med som skådespelare och sångare.

21 september är det premiär i St Jakobs kyrka och musikalen spelas även helgen efter. Mer info om biljetter kommer senare! /Emelie J

Öppen Himmel-konferens

15-16 mars i Equmeniakyrkan i Sävedalen.

Hans Wolfbrandt • Pär Alfredsson • Jeanette Alfredsson • Michael Jeff Johnson

Fredag 19.00 Gudstjänst
Lördag 14.00 Andens nådegåvor • 16.00 Att lyssna in Guds röst – det profetiska • 19.00 Gudstjänst
Arr: Equmeniakyrkorna i Jonsered och Sävedalen

Fredag 19
https://youtube.com/live/F4ldCJFv0oY?feature=share

Lördag 14
https://youtube.com/live/oE5QPjTfZdI?feature=share

Lördag 16
https://youtube.com/live/YCOI_49NlRE?feature=share

Lördag 19
https://youtube.com/live/1e51c7_K2s4

24:7-bön omgång 2

Den 25 februari till 3 mars


Mitt hjärta tänker på ditt ord:
    ”Sök mitt ansikte!”
Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag,

Ps. 27:8

Fråga efter Herren och hans makt,
    sök alltid hans ansikte.

Ps. 105:4

Bönevecka nummer 2 pågår till och med söndag 3 mars. Vi ber 24:7, alltså dygnet runt, 7 dagar, och vi började den 25 februari. Det finns några tider kvar på lördag och söndag när detta skrivs.

Böneschemat hänger uppe precis innanför dörrarna, på anslagstavlan på kyrktorget, och där kan du skriva upp dig. Det finns också en länk till samma böneschema i senaste församlings-mailet, och utskickad på nytt i tisdags, så följ den och du hittar rätt. Krånglar tekniken så skriv bara upp dig i kyrkan, så synkar någon av oss med google-kalendern. Om du varken har tagg till kyrkan eller kan låna, skriv in ditt nummer i kolumnen ”Telefonnummer (om du behöver nyckel)” på schemat! Då får du instruktioner.

Sen går du ner till det inredda bönerummet ”Lars” (eller ”Brasrummet” för de som är gamla i gården). Det finns möjlighet att vara där helt själv eller med max två personer till – vilket som passar dig/er bäst.

Vi ser fram emot fler hälsningar från bönerummet kommande söndagar.

Gudstjänst med nattvard och söndagsskola 28/1

Nu på söndag börjar vårt gudstjänsttema om bön. Det är också Derek Walles sista predikan hos oss, då vi i februari – motvilligt – måste släppa iväg honom på sitt nästa uppdrag. Du är så varmt välkommen till söndagens gudstjänst, där det är både nattvard och söndagsskola och gofika och allt på en gång. Återigen välkommen, nu på söndag 28 januari!