KONFIRMATION 2024

START NOVEMBER 2023

Född 2009 eller tidigare? 
Vi ser fram emot att hänga med och dela konfirmationstiden och livet med dig. Vi erbjuder en konfirmationsläsning och gemenskap under perioden november till maj samt möjlighet till efterkonfirmation.

Syftet med konfirmationen är väcka nyfikenhet för Gud, bibeln och den kristna tron. Trygghet och tillhörighet är viktiga ledord för oss. 

Konfirmationsläsningen förutsätter inte att du är kristen, men ger möjlighet att utifrån den kristna tron och dess berättelser reflektera över livets olika utmaningar och frågor som: Vem är jag? Vem är Jesus? Hur bemöter jag mina medmänniskor? Vad är meningen med livet? Finns Gud?
Dessutom är konfan ett kanontillfälle att lära känna nya kompisar!

Konfirmationen anordnas av Equmeniakyrkan i Sävedalen och Equmeniakyrkan i Jonsered i samarbete med handbollsklubben Sävehof.

Innehåll
Några exempel på vad konfan innehåller är gruppsamtal, lektioner, go gemenskap, drama, gudstjänster, andakter och tre läger varav det första är en övernattning och det sista en långhelg.

Vad innebär Konfirmation?
Ordet betyder att bekräfta och är en tradition med djupa rötter i kyrkan som sträcker sig till de första århundradena efter Kristus. Då som nu handlar det om att unga människor avsätter en tid för att lära sig om den kristna trons innehåll. Traditionellt sett är konfirmationen en bekräftelse av barndopet och en övergång till en mera vuxen tro när man också började få ta emot nattvarden.

I Equmeniakyrkan innebär bekräftelsen inte bekräftelse av barndop utan en bekräftelse på att man fått undervisning i den kristna tron. Konfirmationen är inte heller direkt knuten till nattvarden. Men för den som vill ges möjligheten att låta döpa sig och att ta emot nattvarden.

Upplägg
Läsning sker på torsdagar och pågår november 2023 – maj 2024 och innehåller lektioner samt tre läger varav det sista är en långhelg (Kristi himelsfärd). Dessutom obligatorisk närvaro på några gudstjänster och tonårskvällar.
Första lektionen är 23 november 2023.

Kostnad
För studiematerial, läger, mat, resor och hyra/kemtvätt av konfirmationskåpor tar vi ut ett självkostnadspris på 2800 kr.

Ledare
Ett arbetslag med våra pastorer och ideella ledare i olika åldrar som är taggade på konfa!

Informationsträff
Konfirmander och föräldrar möts till en första informationsträff med inskrivning 16 november 2023 kl 19.
Vi träffas i Equmeniakyrkan Sävedalen, Skolvägen 8, i Sävedalen.

Sävehof?
Du som spelar i IK Sävehof kommer få mer information och en speciell inbjudan genom klubben, men du anmäler dig på samma sätt som andra genom länken nedan.

Anmälan
Anmälan är stängd men om du är intresserad kan du kontakta oss via mail: konfa@eqks.se. Du placeras då i kö och om platser frigörs hör vi av oss i den ordning som intresseanmälan kommit in.

Välkommen att haka på!