KONFIRMATION

START JANUARI 2022

Funderar du på att gå konfirmation?

Vad innebär det att konfirmeras?

Genom gruppsamtal, lektioner, go gemenskap, drama, gudstjänster, andakter och mycket mer vill vi ge kunskap och upplevelser av vad den kristna tron handlar om. Konfirmationsläsningen förutsätter inte att du är kristen, men ger möjlighet att utifrån den kristna tron och dess berättelser, reflektera över livets olika utmaningar och frågor som: Vem är jag? Vem är Jesus? Hur bemöter jag mina medmänniskor? Vad är meningen med livet? Finns Gud? Dessutom är konfan ett kanontillfälle att lära känna nya kompisar!

Konfirmation betyder att bekräfta. Men vad är det egentligen vi bekräftar? Jo, att man fått undervisning i den kristna tron. Under förbönsakten som sker i den avslutande konfirmationshögtiden betonas också att varje konfirmand är sedd av Gud och finns i Guds omsorg. Inom Equmeniakyrkan är konfirmationen inte direkt knuten till dopet eller nattvarden. Men för den som vill ges möjligheten att låta döpa sig och att ta emot nattvarden.

Lite historia

Konfirmationen är en tradition med djupa rötter i kyrkan som sträcker sig till de första århundradena efter Kristus. Då som nu handlar det om att unga människor avsätter en tid för att lära sig om den kristna trons innehåll. Traditionellt sett är konfirmationen också då man bekräftar sitt barndop och låter barnatron gå över i en mera vuxen tro. Det var först då som man var redo att ta emot nattvarden och ta steget ut i vuxenlivet.

För vem?

Vi inbjuder dig som är född 2007 eller tidigare att konfirmera dig hos oss.

Upplägg

Läsning sker på torsdagar och pågår januari – juni 2022 och innehåller lektioner samt två läger varav det sista är en långhelg.
Första lektionen startar 27/1 2022.

Kostnad

För studiematerial, läger, mat, resor, foto och hyra/kemtvätt av konfirmationskåpor tar vi ut ett självkostnadspris på 2700kr.

Ledare

Ett arbetslag med ideella ledare och personal, i olika åldrar, tillsammans med våra pastorer. Konfirmationen anordnas av Equmeniakyrkan i Sävedalen och Equmeniakyrkan i Jonsered i samarbete med handbollsklubben Sävehof.

Informationsträffar

Konfirmander och föräldrar möts till en första informationsträff med inskrivning 20/1 2022. Kl 18.00 för tidiga gruppen och kl 20.00 för sena gruppen.
Vi träffas i Equmeniakyrkan Sävedalen, Skolvägen 8, i Sävedalen.

Sävehof?

Du som spelar i IK Sävehof kommer få mer information i september då du får en speciell inbjudan genom klubben.

Anmälan

I år är det lite färre platser än det brukar vara, detta eftersom vi vill ha goda chanser att kunna genomföra konfirmationen i tider av pandemi. Vi har i nuläget 30 platser per grupp.

Anmäl dig på den här länken!

Anmälan är öppen till sista november. Ifall platserna tar slut innan 30/11 kommer anmälan att stängas tidigare. Ni som är intresserade kommer att placeras i kö och om platser frigörs hör vi av oss i den ordning som intresseanmälan kommit in.

OBS: Nu är den sena gruppen full (30 anmälda). Vi kan därför inte garantera någon plats i sena gruppen i dagsläget, men ange ändå sena gruppen om det är det ni helst vill, så att vi vet vad ert förstaval är och kan ha en korrekt kölista till sena gruppen. Kan ni tänka er att vara i tidig grupp utifall att ingen plats blir över i den sena, så ange det i fältet ”allergi/specialkost” som i detta fall får tjäna som både en ruta för allergi/specialkost och övrig info.

OBS 2: Det verkar som att det inte går ut något automatiskt svarsmeddelande till alla som anmäler sig – men anmälningarna kommer in! Vi återkommer med definitiv bekräftelse om ni har fått plats, inom kort.

Välkommen att haka på! / Linnea Dyne, pastor med ungdomsinriktning

Frågor? Kontakta Linnea på nr 0720-404784 eller via mail:  linnea@eqks.se.