KONFIRMATION

START JANUARI 2022

Född 2007 eller tidigare?
Vi ser fram emot att hänga med dig och dela konfirmationstiden och livet med dig.  Vi erbjuder en koncentrerad konfirmationsupplevelse under perioden januari till juni samt möjlighet till efterkonfirmation i två steg.

Syftet med konfirmationen är väcka nyfikenhet för Gud, bibeln och den kristna tron. Trygghet och tillhörighet är viktiga ledord för oss.

Konfirmationsläsningen förutsätter inte att du är kristen, men ger möjlighet att utifrån den kristna tron och dess berättelser, reflektera över livets olika utmaningar och frågor som: Vem är jag? Vem är Jesus? Hur bemöter jag mina medmänniskor? Vad är meningen med livet? Finns Gud? Dessutom är konfan ett kanontillfälle att lära känna nya kompisar!

Konfirmationen anordnas av Equmeniakyrkan i Sävedalen och Equmeniakyrkan i Jonsered i samarbete med handbollsklubben Sävehof.

Innehåll
Gruppsamtal, lektioner, go gemenskap, drama, gudstjänster, andakter och två läger varav det sista är en långhelg är exempel på vad konfirmationsläsningen innehåller.

Vad innebär Konfirmation?
Ordet betyder att bekräfta och är en tradition med djupa rötter i kyrkan som sträcker sig till de första århundradena efter Kristus. Då som nu handlar det om att unga människor avsätter en tid för att lära sig om den kristna trons innehåll. Traditionellt sett är konfirmationen en bekräftelse av barndopet och en övergång till en mera vuxen tro när man också började få ta emot nattvarden.

I Equmeniakyrkan innebär bekräftelsen inte bekräftelse av barndop utan att man fått undervisning i den kristna tron. Konfirmationen är inte heller direkt knuten till nattvard. Men för den som vill ges möjligheten att låta döpa sig och att ta emot nattvarden

Upplägg

Läsning sker på torsdagar och pågår januari – juni 2022 och innehåller lektioner samt två läger varav det sista är en långhelg. Dessutom obligatorisk närvaro på ett antal gudstjänster.
Första lektionen startar 27/1 2022.

Kostnad

För studiematerial, läger, mat, resor, foto och hyra/kemtvätt av konfirmationskåpor tar vi ut ett självkostnadspris på 2700kr.

Ledare

Ett arbetslag med ideella ledare och personal, i olika åldrar, tillsammans med våra pastorer.

Informationsträffar

Konfirmander och föräldrar möts till en första informationsträff med inskrivning 20/1 2022
Tidig grupp 18.00 – 19:00
Sen grupp 19:15 – 20:15
Vi träffas i Equmeniakyrkan Sävedalen, Skolvägen 8, i Sävedalen.

Sävehof?

Du som spelar i IK Sävehof kommer få mer information i september då du får en speciell inbjudan genom klubben.

Anmälan

I år är det lite färre platser än det brukar vara, detta eftersom vi vill ha goda chanser att kunna genomföra konfirmationen i tider av pandemi. Vi har i nuläget 30 platser per grupp.

Anmäl dig på den här länken!

Anmälan är öppen till sista november. Ifall platserna tar slut innan 30/11 kommer anmälan att stängas tidigare. Ni som är intresserade kommer att placeras i kö och om platser frigörs hör vi av oss i den ordning som intresseanmälan kommit in.

OBS: Nu är den sena gruppen full (30 anmälda). Vi kan därför inte garantera någon plats i sena gruppen i dagsläget, men ange ändå sena gruppen om det är det ni helst vill, så att vi vet vad ert förstaval är och kan ha en korrekt kölista till sena gruppen. Kan ni tänka er att vara i tidig grupp utifall att ingen plats blir över i den sena, så ange det i fältet ”allergi/specialkost” som i detta fall får tjäna som både en ruta för allergi/specialkost och övrig info.

Välkommen att haka på!

Frågor? Kontakta Derek Walles derek@eqks.se 0737-254693