MISSION

Equmeniakyrkan Sävedalens missionsarbete står idag huvudsakligen på tre ben.

equmeniakyrkan_karta

För det första så deltar vi i det arbete som alla församlingar tillsammans gör inom Equmeniakyrkan. I dag bedriver vi arbete på ett 30-tal olika ställen i världen. Vi bidrar som församling genom att vi deltar i olika insamlingskampanjer till förmån för arbetet men enskilda medlemmar deltar också genom att på egen hand göra inbetalningar till projekten. Du kan enkelt bidra genom att göra inbetalning via Swish, Bankgiro eller Plusgiro. Du bestämmer själv vilket land och vilket projekt du vill att dina pengar går till genom att i inbetalningen ange projektnumret för aktuella projekt som du finner genom att klicka dig fram till aktuellt projekt via den interaktiva kartan.

osthjalpen_logoFör det andra så är vi som församling och genom enskilda medlemmar aktiva i det arbete som församlingarna i Partille bedriver genom organisationen Östhjälpen. Genom detta samarbete mellan kyrkorna så har Östhjälpen drivit barnsjukhemmet Aurora i Hateg sedan 1990.

Det tredje benet är det arbete som Equmeniakyrkan Sävedalen bedriver genom ett via Betal foundation i Rumänien stödja Smirna församlingen i Piscu Vechi i deras församlingsplantering och byutvecklingsprojekt i Horezu Poenari. Detta arbete startade vi som församling hösten 2014 efter att vi via Östhjälpens samarbetsorganisationer i Hateg fått kontakt med Betel foundation. Huvudsyftet med samarbetetet med Smirna församlingen är att skapa en möjlighet för medlemmar i Equmeniakyrkan Sävedalen att aktivt delta med sin tid, kunskap och erfarenhet i ett missionsprojekt. Vi vill göra det möjligt för församlingsmedlemmar i Sävedalen att knyta personliga relationer med medlemmar i Smirna församlingen i Piscu Vechi. Personliga relationer som i förlängningen i bästa fall kan leda till att gränsen mellan vem som är givare och mottagare suddas ut. Samarbetet mellan församlingsmedlemmar i Smirna församlingen och Equmeniakyrkan kan följas i facebook gruppen “Together with Horezu Poenari

Under de tre åren (2015-2018) som samarbetet varit ingång så har följande arbete utförts.

• 2015 bidrog vi som församling med 10 tkr för inköp och utdelning av mjöl och olja till behövande barnfamiljer och äldre i byn Horezu Poenari. Urvalet av mottagare och utdelning genomfördes mha församlingsmedlemmar i Smirna församlingen i Piscu Vechi.

IMG_1603-0000 IMG_1661IMG_1611IMG_1613
IMG_1610

• 2016 bidrog vi som församling med 15 tkr som tillsammans med bidrag från andra bidragande församlingar gjorde att vi kunde uppföra ett nytt boningshus med två rum och kök till en behövande familj i Horezu Poenari. Huset uppfördes av en byggfirma som drivs av Marian Sprincenatu som är  pastor i Smirnaförsamlingen i Piscu Vechi.

IMG-20161123-WA0009IMG-20161021-WA0007 IMG-20161106-WA0002IMG-20161113-WA0004

• 2017 bidrog vi som församling med 120 tkr för att att uppföra ett helt boningshus med två rum och kök till en behövande familj i Horezu Poenari. Huset uppfördes av en grupp byggnadsarbetare under ledning av Costi och under översyn av Marian Sprincenatu.

j k l 2017-10-24_22-24-05

• 2018 bidrog vi som församling med 120 tkr för att att uppföra ett helt boningshus med två rum och kök till en behövande familj i Horezu Poenari. För att huset skulle byggas på ett hållbart och kvalitetsäkrat sätt så tog vi fram en riktig byggritning som tydligt visade hur vi önskade att huset skulle uppföras.

För finansiellt bidrag till arbetet i Horezu Poenari vänligen använd nedanstående inbetalningsvägar:

• Bankgiro-inbetalning märkt “Horezu” till Equmeniakyrkan Sävedalen bankgironummer 782-2109
  • Swish-betalning märkt “Horezu” till Equmeniakyrkan Sävedalen swishnummer 123-588 12 14.