LECTIO DIVINA

Lectio Divina

Lectio = läsning
Divina = gudomlig/given av Gud

• Ett sätt att låta Guds ord förklara mitt liv.
  • Ett sätt att tillsammans närma oss Guds ord och att ge Anden utrymme att forma ett lyssnande hjärta.
  • Ett sätt att fråga sig – Vad vill Gud säga mig idag?
  • Ett sätt att tillsammans förenas i ordet och bönen
  • Ett sätt att ge vidare det man själv får för att Guds rike, det Jesus ständigt pekar på skall bli synligt och i funktion

Tillvägagångsätt

Förbered dig genom att ta fram din bibel. Bibeltexten presenteras när vi startar.

Logga in på zoom på länken du fått i församlingsbrevet eller sms:a Johanna på 0709-923704 så får du instruktioner

Vi börjar med att be och bjuder in Helig Ande att på ett konkret sätt finnas med oss.

Sedan gör vi följande:

• Vi läser texten tillsammans långsamt
    • Uppgift: Lyssna efter ett ord eller en mening som du fastnar för.
    • Dela gärna ordet/ frasen utan kommentar från andra (det är inget måste att dela)
  • Texten läses en gång till av någon.
    • Uppgift: Finns det något i texten som berör mitt liv just nu. Man kan tänka: ”jag tänker…, jag känner…, jag hör…”.
    • Dela gärna kort något om hur texten berör ditt liv – utan kommentarer från andra (det är inget måste att dela)
  • Texten läses en sista gång.
    • Uppgift: Hör du någon inbjudan, något du skall pröva eller göra den närmaste tiden
    • Dela gärna detta med övriga (det är inget måste att dela)
  • Vi ber för varandra

Anmälan

Anmäl gärna om du vill vara med till johanna@eqks.se så har jag möjlighet att dela in fler grupper om vi blir många. Cirka 7 stycken i varje grupp är lagom.